RSS

Franca legalizon sot martesat homoseksuale

23 Apr

francaParlamenti i Francës pritet të votojë të martën ligjin për legalizimin e martesave homoseksuale.
Ligjvënësit kanë miratuar në leximin e parë draft-ligjin e propozuar në shkurt, dhe i njëjti rezultat pritet të arrihet edhe sot.
Ligji i propozuar, i cili po ashtu i lejon çifteve homoseksuale që edhe të adiptojnë fëmijë, ka shkaktuar ndasi të mëdha në Francë, ku janë zhvilluar protesta masive për dhe kundër kësaj mase ligjore javëve të fundit.
Nëse ligji miratohet, Franca do të jetë shteti i 14 në botë i cili legalizon martesën e gjinive të njëjta.
Ligji do të bëhet i plotëfuqishëm vetëm pas nënshkrimit të tij nga presidenti François Hollande, i cili ka dhënë mbështetjen e tij për të, dhe pas shpalljes së tij në Gazetën Zyrtare.
Grupet që kundërshtojnë këtë ligj, shpresojnë që të vonojnë miratimin e këtij ligji, meqë planifikojnë që t’i drejtojnë Gjykatës Kushtetuese për me e sfidu atë.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 23, 2013 in News

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: