RSS

Sonte eklipsi i parë i Hënës për vitin 2013

25 Apr

henaKëtë muaj gjatë ditës së Hënës së plotë, e cila i bie më 25 prill, në orën 19:55 UTC do të ndodhë eklipsi i parë i Hënës për këtë vit. Kohëzgjatja e tij do të vazhdojë 27 minuta, dukshmëria më e mirë do të jetë në vendet e Evropës, Afrikës dhe Azisë.

Astronomët paralajmërojnë se në këtë periudhë mund të përkeqësohen sëmundjet kronike, të aktivizohen bota e krimit dhe njerëzit mendërisht të paqëndrueshëm.

Në vitin 2013 do të ketë gjithsej 5 eklipse: 3 hënore e 2 diellore, por asnjë nga ata nuk do të jetë i plotë dhe për këtë arsye ndikimi i tyre do të jetë minimal.(koha,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 25, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: