RSS

Anketë: Sheriati si ligj për rregullimin e çështjeve familjare

01 May

hartaNjë anketë e re Qendrës Pew Research me seli në SHBA, gjeti se shumica e myslimanëve në mbarë botën janë thellësisht të përkushtuar për besimin e tyre dhe duan që mësimi fetar të formësojë jetën, shoqëritë e tyre dhe politikën.

Sipas sondazhit Sheriati gjeti një mbështetje të fortë për rregullimin e çështjeve familjare.

Por, në anketë nuk kishte përkrahje për dënimet e ashpra dhe dekretet me vdekje sipas ligjit islamik.

Studimi arriti në përfundimin se myslimanët “nuk janë njësoj të kënaqur me të gjitha aspektet e sheriatit.”

Por, aty thuhet se shumica e myslimanëve besojnë se ligji islamik nuk duhet të zbatohet për jomyslimanët.

Sulmet vetëvrasëse u refuzuan gjerësisht, por fituan një mbështetje prej 40 për qind në territoret palestineze dhe 39 për qind në Afganistan.

Tre të katërtat e të anketuarve thanë se aborti është moralisht i gabuar, ndërsa 80 për qind ose më shumë refuzuan homosekusalizmin dhe seksin jashtë martesës.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 1, 2013 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: