RSS

Rritje alarmante e shkurorëzimeve në Kosovë

07 May

shkurorezimeNë Kosovë, shkurorëzimet e çifteve vazhdojnë të shënojnë rritje alarmante. Muaji mars i këtij viti konsiderohet më i larti nga tre muajt e parë të këtij viti. Vetëm gjatë këtyre muajve janë bërë 113 shkurorëzime. Por në po të njëjtin muaj janë realizuar 1.392 kurorëzime. Këto të dhëna janë prezantuar në Raportin tremujor të Agjencisë së Statistikave të Kosovës.

 

Sipas këtyre të dhënave, tregtia vazhdon të mbajë primatin e veprimtarisë, ngaqë është kërkuar më së shumti të regjistrohet nga 2.164 biznese të tilla.

Ky sektor është përcjellë menjëherë nga ai i ndërtimtarisë dhe pasuria e patundshme, pastaj sektorët që merren me prodhim, siç janë ata të industrisë përpunuese dhe bujqësia. Një rritje ka pësuar eksporti vendës, por sërish me materiale të përpunuara dhe të papërpunuara.Shtetet e BE-së prijnë për destinacion të eksportit, të përcjellë nga Shqipëria dhe Mali i Zi. Edhe importi ka vazhduar të shënojë trend rritjeje, duke arritur shifrën prej 156.3 milionë eurosh. Nga vendet e rajonit, Serbia vazhdon të rrisë eksportin e prodhimeve në Kosovë.

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 7, 2013 in News

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: