RSS

Lumturia të shëndosh

14 May

woman-eating-happy-600x411Shumë njerëz që hanë më shumë seç duhet e bëjnë këtë gjë sepse janë të lumtur. Sipas një studimi të fundit, një person nis të hajë më shumë kur është i gëzuar dhe jo i mërzitur apo i stresuar. 

Një grup psikologësh hollandezë ka dalë në këtë përfundim pas shumë studimesh që tregonin se obezët janë njerëz jo të kënaqur nga jeta dhe që vuajnë nga depresioni.

Studiuesit morën 87 studentë dhe i treguan skena filmike të gëzuara, neutrale dhe të trishta. Ndryshe nga sa pritej, ata që kishin parë skenat që bënin për të qeshur konsumuan më shumë patatina dhe ushqime të tjera jo të shëndetshme.

“E ngrëna emocionale lidhet zakonisht me emocionet negative. Gjithsesi, vullnetarët tanë hëngrën më shumë pasi u “ngacmuan” me pozitivitet. Këto rezultate mund të jenë të vlefshme për trajtimin e obezitetit. Nënvizojnë se mund të hash më tepër se norma edhe kur je me moral të lartë”, shprehet udhëheqësi i studimit.(tch,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 14, 2013 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: