RSS

… dhe ajo melankolike të ndihmon pas ndarjes

17 May

muzika-trishteNdarja nga partneri është e vështirë, por mund të kalohet më lehtë nëse dëgjon muzikë melankolike ose sheh filma që të bëjnë për të qarë. 

Sipas një studimi nga Universiteti i Kalifornisë (që kundërshton mendimin e përgjithshëm se muzika e trishtë të ul edhe më tej humorin) njerëzit që kanë probleme në marrëdhënien e tyre ndihen më mirë kur muzika reflekton mërzinë apo trishtimin e tyre.

Studiuesit e argumentojnë këtë gjë duke dhënë një shembull: muzika që është e njëjtë me gjendjen tonë emocionale i ngjan një shoku ose shoqeje që na dëgjon problemin dhe na kupton.

Studime të mëparshme kishin dalë në përfundimin se personat që kalojnë një periudhë të keqe sentimentale preferonin muzikë ritmike dhe filma komedi për t’iu “kundërpërgjigjur” ndjenjave negative.(tch,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 17, 2013 in News

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: