RSS

Një familje amerikane bastiset pasi kërkon tenxhere me presion në Google

02 Aug

tenxhereNjë grua në Nju Jork e cila ka qenë duke kërkuar mënyra më të mira për të gatuar thotë se është vizituar nga policia pasi ajo dhe bashkëshorti i saj kanë kërkuar në Google për “tenxhere me presion” dhe “çanta të shpinës”.

Michele Catalano ka shkruar përvojën e saj për këtë në blogun e saj të enjtën, një ditë pasi autoritet e kanë kontrolluar shtëpinë e saj.

Ajo ka thënë se kërkimi në Google ka krijuar një “stuhi të vërtetë të profilizimit të terrorizmit” pas sulmit me bomb në maratonën e Bostonit më 15 prill ku u përdorën tenxhere me presion të mbushura me eksplozivë dhe çanta shpine.

Blogu i saj ka tërhequr vëmendjen ndërkombëtare pas zbulimit të masës së madhe të programeve të vëzhgimit të internetit dhe telefonatave të SHBA-ve.

Mirëpo policia ka një version tjetër të këtij tregimi.

Ata thonë se detektivëve të inteligjencës penale ju është thënë nga një kompani kompjuterike se një ish punonjëse ka bërë kërkime të dyshimta në një kompjuter të vendpunimit që përfshinte “bomba me tenxhere me presion” dhe “çanta shpine”.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 2, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: