RSS

Krijohet hamburgeri i parë në laborator

05 Aug

hamburgeriShkencëtarët janë gati për të krijuar dhe shërbyer hamburgerin e parë të krijuar në laborator, shembullin e parë të asaj që shkencëtarët po e sqarojnë si alternativa potenciale e produkteve të mishit.

Hamburgeri, i kultiviuar nga burimet qelizore të lopës në një laborator në Holandë, do të fërgohet në një tigan dhe do shijohet nga vullnetarët sot në Londër.

Shkëncëtarët të udhëhequr nga profesori Mark Post, i Universitetit të Maastrichtit, kanë punuar disa vjet duke e zhvilluar mishin artificial.

Post ka thënë se hamburger që do të shijohet në Londër ka kushtuar 332 mijë dollarë për tu prodhuar.

Shkencëtarët besojnë që mishi i krijuar në laborator mund të jetë një alternativëe qëndrueshme dhe ekologjikisht miqësore ndaj rritjes së bagëtive.

Sipas jnë studimit të Universitetit të Oksfordit, rritja e bagëtive kontribuon për 18 % të emetimit global të gazit dhe shfrytëzon rreth 30 % të tokës ku nuk ka akullnaja.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 5, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: