RSS

Sonte midis Tokës e Hënës do të fluturojë një asteroid

09 Aug

astereoidAsteroidi i zbuluar kohët e fundit “2013 PS13” të premten do të fluturojë në një distancë pothuajse të njëjtë mes Tokës dhe Hënës.

Llogaritjet e bëra treguan se ky trup qiellor ka një madhësi nga 5-19 m. Sa për krahasim, madhësia e meteoritit të Çeljabinskut para rënies ishte rreth 18 metra.

Në 05:23 sipas orës në meridianin e Greenwich-it më datë 9 gusht ky asteroid do të fluturojë rreth 203.7 mijë km larg Tokës, distancë kjo e cila përbën 0.53 të rrezes mesatare të orbitës hënore.(koha,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 9, 2013 in News

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: