RSS

Të dhëna të çuditshme për trupin e njeriut

09 Aug

trupi-i-njeriut-280x200Zbulimet shkencore kanë nxjerrë 10 të dhëna të çuditshme për trupin e njeriut. A e dinit se:

1. 80% e trurit është ujë. Kështu hidratimi duhet bërë për hir të trurit tuaj.

2. Truri operon me 10 wat energji.

3. Më shumë ëndrra baras me një numër më të lartë të I.Q (koeficienti inteligjencës). Sa më shumë ëndrra sheh aq më i zgjuar je. Një numër i lartë i I.Q lufton edhe sëmundjet mendore.

4. Forma e trurit ndryshon në moshën e pubertetit. Gjë që prek edhe impulsivitetin.

5. Aroma juaj është unike. Vetëm në rast se keni një binjak identik.

6. Adrenalina jep superfuqi. Po,në rast se ju përgjigjeni në mënyrën e duhur në momentin e duhur, mund të ngrini në peshë edhe një makinë.

7. Femrat nuhasin më mirë se meshkujt. Femrat kanë aftësi nuhatëse më të mirë se meshkujt

8. Hunda juaj mund të memorizojë më shumë se 50.000 aroma.

9. Dhëmbët tuaj rriten pa lindur ende. Edhe pse duhen muaj derisa dhëmbët të shfaqen, rritja e tyre nis që rreth 6 muaj para lindjes.

10. Fëmijët në muajt e parë të jetës i kanë të gjithë sytë blu. Melanina dhe rrezet ultra violet janë të nevojshme që të nxjerrin në pah ngjyrën e vërtetë të syve të fëmijës.(ora,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 9, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: