RSS

Jeta në Tokë mund të ketë nisur në Mars

30 Aug

marsJeta në planetin tonë mund të ketë filluar në Mars. Kjo, sipas një hulumtumi të ri që ka bërë kimisti amerikan, Steven Benner, dhe që e ka prezantuar të enjten në një konferencë shkencëtarësh në Itali.

Benner ka argumentuar se mineralet që përmbajnë elementet bor dhe molibden – përbërës që mendodohet se janë themelorë për ndërtimin e jetës – kanë qenë shumë më të bollshëm në planetin e kuq, 3 miliardë vjet më parë, kur ka filluar jeta në Tokë.

Sipas tij, ato mund të kenë arritur në planetin tonë nga shpërthimet e shkëmbinjve në Mars apo të vullkaneve.

Teoria e Bennerit, ndonëse jo e re, ka pasur mbështetje në rritje, viteve të fundit.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 30, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: