RSS

Shumë njerëz nuk jetojnë në shtetin e tyre

12 Sep

EDAAED84-8F87-4CE2-AB73-373C8DDF3172_w640_r1_sÇdo herë e më shumë njerëzit po jetojnë larg vendeve të tyre, ndërsa SHBA-të vazhdon të mbetët destinacioni më i preferuar.

Kjo është një nga të gjeturat kryesore të një kërkimi të publikuar nga Divizioni i Popujve të Kombeve të Bashkuara, të mërkurën.

Sipas statistikave të reja, 232 milionë njerëz apo 3.2 % e popullatës së botës gjatë këtij viti janë duke jetuar jashtë shtetit të tyre.

Krahasuar me vetëm 175 milionë njerëzit që kanë jetuar jashtë shtetit të tyre në vitin 2000 dhe 154 milionët që kanë jetuar jashtë vendlindjes në vitin 1990 tregon për tendenca të rrijes së njerëzve që preferojnë të jetojnë diku tjetër.

Raporti i OKB-së thotë se Evropa dhe Azia së bashku kanë gati dy të tretat e migrantëve botëror.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on September 12, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: