RSS

“Princeshat” ndryshe të Meksikës

20 Sep

muxeNë Juchitan të Meksikës gjenden disa princesha ndryshe nga të tjerat, të cilat pranohen në shoqëri dhe respektohen që nga koha e Aztekëve. 

“Princesha në një tokë maçosh” është koleksioni i fotografive të meksikanit Nicola Okin Frioli, i cili ka paraqitur Muxe-t, të cilët janë homoseksualë që janë pjesë e qeverisjes lokale dhe janë simbol i fatit të mirë tek familjet e tyre.

Sipas Friolit, në një vend burrash të fortë, çdo familje e Juchitanit ka një Muxe, që në dialektin e fshatit do të thotë “njeri i zgjedhur”. Këta “burra-princesha” ecin krenarë në rrugë të veshur si femra dhe gëzojnë respektin e 160 mijë banorëve të Juchitanit.

“Shumë prej nesh janë kështu sepse prindërit na kanë shndërruar duke na trajtuar si femra që të vegjël. Nuk jemi as meshkuj e as femra. Jemi Muxe dhe Zoti i pranon të gjithë”, thotë Felina./ Top Channel

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on September 20, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: