RSS

Apple, marka më me vlerë në treg

02 Oct

apple afpPër herë të parë në 13 vjet, “Coca-cola” nuk është më në vendin e parë si marka më me vlerë në botë. Prodhuesi ikonë i pijeve të buta, ja ka dorëzuar kurorën gjigantit të teknologjisë, Apple. 

Por sikur të mos mjaftonte, ajo nuk renditet e dyta, por e treta pas një tjetër kolosi të rrjetit, Google. Sipas të dhënave Apple besohet se vlen 98.3 miliardë dollarë, Google, 93.3 miliardë dhe Coca-Cola, 79.2 miliardë dollarë.

Klasifikimi  i stiluar nga shoqëria e konsulencës, “Interbrand”, përcakton 100 markat më të fuqishme në botë. Në dhjetëshen më të mirë përfshihen edhe Microsoft dhe Samsung.

“Kjo nuk do të thotë asgjë. Coka-Cola ka ekzistuar për dekada dhe besoj se do të vazhdojë për shumë të tjera në të ardhmen. Nga ana tjetër nuk mendoj se këto  firma të informatikës, të tilla si Apple do të vazhdojnë për shumë gjatë, duke konsideruar konkurencën e madhe”, tha ndërmjetësi financiar, Fidel Helmer.

Analistët thonë se dominimi i kompanive hi-tech reflekton rolin e rëndësishëm që ato po luajnë në jetët e konsumatorëve.

IBM dhe Microsoft pozicionohen në vend të 4 dhe të pestë, ndërsa Samsung në të tetin.  Facebook është marka që ka shënuar më shumë ngjitje në klasifikim duke u pozicionuar në vend të 52 nga i 69 që ishte një vit më parë./ Top Channel

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 2, 2013 in News

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: