RSS

Duhanpirësit i heqin vetes dhjetë vjet jetë, thonë ekspertët

11 Oct

CigareDëmet e duhanit janë më të mëdha se sa i kemi menduar, thotë një hulumtues Australian.

Por, lajmi i mirë është që ata të cilët e ndërpresin pirjen e duahnit në moshën njëzetë ose tridhjetë vjeçare, e mënjanon rrezikun deri ne 90 % në krahasim me ata që nuk e kanë pirë kurrë atë.

“Sipas zbulimeve të sotme, dy të tretat e të vdekurve nga radhët e duhanpirësve, e kanë pikërisht duhanin si shkaktar”, thotë eksperti Emily Banks.

Profesori Banks ka udhëhequr një studim ku kanë marrë pjesë më shumë se 200 mijë australianë, mbi moshën 45 vjeçare, dhe i cili ka gjetur se duhanpirësit ia shkurtojnë jetën vetës për rreth dhjetë vjet.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 11, 2013 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: