RSS

Tridhjetë milionë skllevër në botë

17 Oct

sklleverNjë raport i ri thotë se tridhjetë milionë njerëz janë të skllavëruar sot në botë.

Raporti sqaron se ata janë të skllavëruar për të kryer shërbime seksuale, punë të rënda fizike dhe nganjëherë edhe lindin nga prindër tashmë të skllavëruar.

Indeksi Global i Skllavërisë 2013, i realizuar nga një grup australian për të drejtat e njeriut, thotë se më shumë se gjysma e skllevërve të sotem vijnë nga India.

Megjithatë, raporti thotë se ka hasur në raste skllavërie në gjithsej 162 shtete të botës.

Raporti thotë se pas Indisë, për nga numri i lartë i skllevërve vijnë në radhë, Kina, Pakistani dhe Rusia.

Raporti përmban të dhëna se nga shtete europiane, Moldavia ka rreth 33 mijë skllavë, por është edhe burim i një numri tjetër skllevërish që dalin jashtë kufijëve të shtetit moldavian.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 17, 2013 in News

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: