RSS

Internet: Shtohen katër domenët e parë në alfabetë jolatinë

24 Oct

internetAgjencia, e cila i rregullon adresat e internetit ka bërë të ditur se ka shtuar katër domenët e parë në një alfabet jolatin, në histori të internetit.

Presidenti i Koorporatës së Internetit për Emrat dhe Numrat, e ka komentuar këtë zhvillim si “ndryshimin më të madh që prej ekzistencës së internetit”.

Katër domenët e rinj përfshijnë fjalën kineze “lojë”, fjalën arabe “web” dhe fjalët ruse “online” dhe “faqe”.

Këta katër domenë të shkruar në alfabetin jolatin, të cilët pritet të pasohen edhe nga të tjerë të ngjashëm, iu bashkohen rreth treqind domenëve ekzistues në botën e internetit.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 24, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: