RSS

Thenie per Korrupsionin!

25 Oct

Ai do të vjellë pasuritë që ka gëlltitur; vetë Perëndia do t’ia nxjerrë nga barku.
-jobi

Nuk  është e mjaftueshme për të folur për korrupsion . Ne duhet të punojmë per ta m’poshtur atë./h

Une mendoj se eshte me e logjikshme per te thene do luftojm kunder njerezve te pandershem ,se sa do luftojm korrupsionin/h

Ata qe pasurohen ne menyr te pandershme ju sigurojn bijve varferin
-Anonim

Ai qe ecen me ndershmeri ecen sigurt, por ai qe zgjedh nje rrug dredharake ka per tu zbuluar

Një njeri i pandershem nxiton pas pasurisë, sepse nuk eshte i vetedijshem se varfëria do të ngrihet kundër tij.

Korrupsioni është një armik i vërtetë në zhvillim.
Tsakhiagiin Elbegdorj

Qeveria është aq jashtë kontrollit. Ajo është aq i fryrë dhe e infektuar me  mashtrim dhe korrupsion dhe abuzim të pushtetit.
-Ted Nugent

Lufta kundër korrupsionit nuk është vetëm qeverisja e mirë-

” Fuqia nuk korrupton . Frika korrupton … ndoshta frika e humbjes së pushtetit. ”
– John Steinbeck

“Një njeri që kurrë nuk ka shkuar në shkollë mund të vjedh një vagon mallrash , por në qoftë se ai ka një arsim universitar , ai mund të vjedh komplet hekurudhën ”
– Theodore Roosevelt

Detyra e të rinjve është për të sfiduar korrupsionin.
-Kurt Cobain

Korrupsioni, fatkeqësi më e madhe e vetme e shoqërisë sonë sot.

Dallimi në mes të një të korruptuari dhe një personi te ndershëm; personi i korruptuar ka një çmim dhe personi i ndershëm ka vlerë!


Amerikanët e mi, mos pyesni se çfarë vendi juaj mund të bëjë për ju, pyesni se çfarë mund të bëni ju për vendin tuaj.
-John F. Kennedy

“Kushdo prej jush që sheh një të keqe, le ta ndryshojë atë me duart e tij, dhe nëse ai nuk është në gjendje, atëherë me gjuhën e tij, dhe nëse ai nuk është në gjendje, atëherë le ta urrej atë në zemrën e tij
-Muhammad (a.s)

Korrupsioni është më e keqe se prostitucioni…Prostitucioni  mund të rrezikojë moralin e një individi, ndersa Korrupsioni rrezikon moralin e  gjithë vendit.
Karl Kraus

Shumë njerëz, sidomos zyrtarët  , deshirojn   të flasin kundër korrupsionit.
Jaya Arjuna

Korrupsioni i njerëzve është që të sillen në një mënyrë çnjerëzore.
-Alan Bullock

Parim i parë është se ju duhet të raportoni  korrupsionin, pavarësisht besnikërisë  tanishëm apo partiake. Linda Tripp

Bashkëpunëtor në krimin e korrupsionit është shpesh indiferenca jonë.
Bess Myerson

“Unë nuk do të lejoj askënd të ecin nëpër mendjen time me këmbët e tyre të pista.”
-Mahatma Gandhi

Ai që shtyp të varfërin për t’u pasuruar dhe ai që i jep të pasurit, do të varfërohet.
Fjalët e urta 22:16

12 Po ku mund ta gjesh diturinë, dhe ku është vendi i zgjuarsisë?
13 Njeriu nuk ua di vlerën dhe ajo nuk gjendet mbi tokën e të gjallëve.
14 Humnera thotë: “Nuk është tek unë”; deti thotë: “Nuk qëndron pranë meje”.
15 Nuk përftohet duke e shkëmbyer me ar të rafinuar as blihet duke peshuar argjend.
16 Nuk shtihet në dorë me arin e Ofirit, me oniksin e çmuar ose me safirin.
17 Ari dhe kristali nuk mund të barazohen me të dhe nuk këmbehet me enë ari të kulluar.
18 Korali dhe kristali as që meritojnë të përmenden; vlera e diturisë është më e madhe se margaritarët.
19 Topazi i Etiopisë nuk mund të barazohet dhe nuk mund të vlerësohet me ar të kulluar.
20 Por atëherë nga rrjedh dituria dhe ku e ka selinë zgjuarsia?
21 Ajo u fshihet syve të çdo të gjalli, është e mbuluar për zogjtë e qiellit.
22 Abadoni dhe vdekja thonë: “Kemi dëgjuar të flitet për të me veshët tona”.
23 Vetëm Perëndia njeh rrugën e saj, vetëm ai e di ku ndodhet,
24 sepse ai vë re skajet e tokës dhe sheh tërë ato që ndodhen nën qiejt.
25 Kur caktoi peshën e erës dhe u caktoi ujërave një masë,
26 kur bëri një ligj për shiun dhe një rrugë për vetëtimën e bubullimave,
27 atëherë pa dhe e tregoi, e vendosi dhe madje e hetoi,
28 dhe i tha njeriut: “Ja, të kesh frikë nga Zoti, kjo është dituri, dhe t’i largohesh së keqes është zgjuarsi””.
Jobi- Ejubi -28

 


1506467_807598189281850_5949778728334210715_n


Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 25, 2013 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: