RSS

3 dhjetori – Dita e Personave me Aftësi të Kufizuara

03 Dec

Sot është Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara.

Mbi një milliard njerëz, ose rreth 15 për qind e popullsisë së botës, jetojnë me një formë të aftësisë së kufizuar.

Shumica e tyre ndodhen në shoqëri të varfra dhe nuk kanë qasje të barabartë në burimet themelore, të tilla si arsimi, punësimi dhe kujdesi shëndetësor.

Tema e sivjetme e Kombeve të Bashkuara është: “Thyeni barrierat, hapni dyert: për një shoqëri gjithëpërfshirëse dhe zhvillim për të gjithë”.7DAE6FFD-8B75-4EEA-872C-DA564D1C999A_w308_r1

 
Leave a comment

Posted by on December 3, 2013 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: