RSS

Rreziku nga lojërat kompjuterike

21 Dec

femijet ne pCMjekët pohojnë se fëmijët të cilët kalojnë shumë kohë me këto lojëra, shfaqin shenja depresioni pas disa vjetëve. Studime të shumta të realizuara në Kinë dhe Amerikë tregojnë shfaqjen e shenjave të njëjta te fëmijët apo të rinjtë, tashmë të varur nga lojërat kompjuterike dhe të quajtur si të varur edhe nga prindërit.

Lojëra të tilla e mbajnë fëmijën të lidhur pas kompjuterit pa e kuptuar fare kalimin e kohës dhe duke e ftohur nga jeta jashtë. Me ndihmën e objektivitetit të lojërave, ata largohen nga shqetësimet e jetës së vërtetë dhe nuk shqetësohen për mosrealizimin e përgjegjësive të ngarkuara.(zeri,tupani)

Në rastin e mbledhjes së shumë detyrave dhe përgjegjësive përtojnë t’ia fillojnë dhe e ndjejnë mungesën e këtyre lojërave.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 21, 2013 in News

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: