RSS

Zbulohet varri i një faraoni egjiptian, 3,600 vjet i vjetër

16 Jan

faraonArkeologët egjiptianë dhe amerikanë thonë se kanë zbuluar varrin e një faraoni, i cili ka sunduar në Egjipt rreth 3,600 vjet më parë.

Ministri egjiptian i Antikave, Muhammad Ibrahim, ka thënë se zbulimi pranë qytetit Sohag përfshin skeletin e Mbretit Sebeb Kay.

Ibrahim ka thënë se arkeologët nga Universiteti i Pensilvanisë kanë punuar së bashku me egjiptianët për të zbuluar varrin.

Emri i mbretit është përcaktuar nga deshifrimi i hieroglifeve në muret e varrit.(Rel,Tupani)

 
Leave a comment

Posted by on January 16, 2014 in News

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: