RSS

NASA zbulon 715 planete të reja

27 Feb

nasaAgjencia hapësinore e Shteteve të Bashkuara-NASA thotë se ka zbuluar 715 planete në galaksinë e Tokës.

Shkencëtarët njoftuan të mërkurën se teleskopi i fuqishëm i NASA-s, i quajtur Kepler, është përdorur për të gjetur këto planete dhe se tani janë mbi 1,700 planete të identifikuara në galaksinë tonë.

Ata bënë të ditur se para vetëm 20 vjetëve, astronomët nuk kanë ditur për ekzistimin e këtyre planeteve.

Sipas tyre, katër planete të zbuluara janë afërsit dy herë e gjysmë më të mëdha se Toka dhe se ato gjendet në një distancë pothuajse identike si Toka me diellin, që mund të thotë se në to mund të ketë edhe ujë, që është substancë që përkrah jetën.

Shkencëtari i NASA-s Douglas Hugdins tha se qëllimi kryesore i teleskopit Kepler që të që gjejë “Tokën2.0”.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 27, 2014 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: