RSS

Seksi rrit zgjuarsinë dhe forcon kujtesën

27 Feb

seksi-2502Marrëdhëniet seksuale janë mënyra më e mirë për të rritur inteligjencën tonë, të paktën nëse studimi i Universitetit të Merilendit në SHBA do të konfirmohet plotësisht. 

Ky përfundim i bashkohet faktorëve të tjerë pozitivë të njohur, midis të cilëve edhe ai i djegies së kalorive dhe përmirësimit të gjendjes së humorit.

Studiuesit e këtij universiteti realizuan testimin e tyre në disa kavie laboratori, të cilat i detyruan të kryenin marrëdhënien të vazhdueshme seksuale midis tyre.

Si rezultat, u vëzhgua një rritje e ndjeshme e aktivitetit të krijimit të neuroneve në hipokampus, një pjesë e trurit e lidhur direkt me kujtesën.

Krijimi i këtyre neuroneve jo vetëm ndikon në forcimin e kujtesës, por edhe në përshpejtimin e përpunimit të informacionit nga truri, çka lidhet në mënyrë të drejtëpërdrejtë me zgjuarsinë.

Ndonëse për t’u konfirmuar si testim, ai duhet të zhvillohet edhe tek njeriu, ekspertët besojnë që rezultatet e arritura tek kaviet ka shumë gjasa të jenë të njëjtat edhe tek ne. / Top Channel/Tupani

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 27, 2014 in News

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: