RSS

Irak, vajzat të martohen duke nisur nga mosha 8-vjeçare

17 Mar

vajza-irakNë Irak po merret në konsideratë një ligj i ri që do të lejojë martesën e femrave duke nisur nga mosha 8-vjeçare. 

Kjo gjë ka provokuar kundërshtimet e forta të aktivistëve në këtë vend pasi një ligj i tillë shihet si një hap i madh mbrapa për të drejtat e femrave.

Aktivistja Hana Adwar tha: “Ky ligj është një krim ndaj njeriut dhe fëmijëve. Vajzat që martohen të vogla bëhen subjekte të dhunës fizike dhe psikologjike.”

Propozimi është prezantuar në Kabinet vitin e kaluar nga ministri i Drejtësisë së Irakut dhe është miratuar muajin e kaluar. Tashmë, Parlamenti duhet ta ratifikojë këtë propozim në mënyrë që të kthehet në ligj.

Ligji aktual në Irak konsideron të ligjshme për martesë moshën 18-vjeçare ose 15 me aprovimin e një mbikqyrësi./ Top Channel/Tupani

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 17, 2014 in News

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: