RSS

Ndotja e ajrit vret 7 milionë njerëz në vit

25 Mar

3D6B89A1-78A6-490E-BC39-505C1111A538_w308_r1_cy13Ndotja e ajrit vret rreth 7 milionë njerëz në vit, bën të ditur Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Në raporton e publikuar sot, agjencia e OKB-së thotë se ndotja e ajrit është shkak i një në tetë vdekje dhe se është bërë rreziku më i madh mjedisor për shëndetin.

OBSH thotë se në vitin 2012 ka pasur rreth 4.3 milionë vdekje si pasojë e ndotjes së ajrit të brendshëm dhe 3.7 milionë të tjera nga ndotja e ajrit në natyrë.

Shumica e këtyre rasteve thuhet se kanë ndodhur në vendet në zhvillim.(rel,tupani)

 
Leave a comment

Posted by on March 25, 2014 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: