RSS

Zvicra prezanton versionin e ri të aeroplanit me energji diellore

10 Apr

aeroplanNjë ekip zvicerian e ka prezantuar të enjten versionin e ri të aeroplanit me energji diellore.

Aeroplani, gjatë vitit të ardhshëm pritet qe ta realizojë fluturimin e parë.

Për ta realizuar këtë, ekipi i planifikues i Zvicrës e ka shaplosur një version të ri të aeroplanit, i cili mund të qëndroj në ajër për një kohë të pacaktuar.

Aeroplani tashmë i sofistikuar krahasuar me pesë vite më parë, është paraqitur të enjten në Payerne të Zvicrës në bazën e forcave ajrore.

Aeroplani ka bateri të mira që e ruajnë energjinë nga dielli.

Pilotët Bertrand Piccard dhe Andre Borschberg e kanë prezantuar të enjten planin zvicerian dhe përparësitë që i ka aeroplani i prezantuar.(rel,tupani)

 
Leave a comment

Posted by on April 10, 2014 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: