RSS

Gjykata Supreme në Indi njeh gjininë e tretë

15 Apr

indiaGjykata Supreme e Indisë ka njohur ekzistencën e gjinisë së tretë, duke thënë se njerëzit transseksualë mund ta identifikojnë veten e tyre në këtë mënyrë në dokumentet zyrtare.

Gjykata ka kërkuar nga qeveritë shtetërore dhe federale që t’iu garantojnë transseksualëve qasje në skemat e mirëqenies, njësoj si grupeve të tjera pakicë.

Më herët, indianët transseksualë është dashur të identifikojnë veten si mashkull ose si femër në të gjitha dokumentet zyrtare.

Aktivistët thonë se vendimi do të jetë lehtësim për miliona njerëz që pëballen me diskriminim në shoqërinë konservatore të Indisë.

India ka rreth dy milionë njerëz transseksualë.(rel,tupani)

 
Leave a comment

Posted by on April 15, 2014 in News

 

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: