RSS

Google prodhon makina pa shofer

28 May

Google prodhon makina pa shoferGoogle ka njoftuar se do të nisë ndërtimin e makinave të veta pa shofer, në vend se të modifikojë makinat e ndërtuara nga prodhues të tjerë.

Makina do të ketë butonin “ndal dhe shko”, por jo timon dhe pedale.

Bashkëthemeluesi i kompanisë së internetit, Google, Sergey Brin, i ka shpalosur këto plane gjatë një konference në Kaliforni.

“Jemi shumë të emocionuar për këtë makinë. Është diçka që do të na lejojë të shtyjmë përpara aftësitë e teknologjisë pa shofer dhe të kuptojmë kufizimet”, ka thënë Kris Urmson, drejtor i projektit.

Sipas tij, makinat do të kenë aftësi “për të përmirësuar jetën e njerëzve”.(rel,tupani)

 
Leave a comment

Posted by on May 28, 2014 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: