RSS

Dorëshkrimet e Lennonit shiten për 2.9 milionë dollarë

05 Jun

lennonDorëshkrime origjinale dhe vizatime të bëra nga ish këngëtari i “The Beatles”, John Lennon, të bëra enkas për dy libra që ai i ka shkruar në mesin e viteve të 60-ta, janë shitur për 2.9 milionë dollarë të mërkurën.

Kjo shifër është dy herë më e madhe se sa vlerësimi paraprak, në shtëpinë e ankandeve të Sotheby-s, raporton Reuters.

Të gjitha 89 pjesët në ankand, marr nga libri “In his Own Write” të vitit 1964 dhe librit “A Spaniard in the Works” të vitit 1965 janë blerë nga të interesuarit.

Pjesa më e shtrenjtë që u shit në këtë ankand është “The Singularge Experience of Miss Anne Duffield”, dorëshkrimi i parodisë së Lennonit për Shelrock Holmes që ishte pjesë e librit “A Spaniard in the Works”.

Kjo pjesë u shit për 209 mijë dollarë.

Lennon ka vdekur më 1980, në moshën 40 vjeçare pasi ai u qëllua me armë në New York.

Kolekcioni u shit nga botuesi britanik i Lennonit, Tom Maschler i cili e kishte nxitur atë që t’i shkruante këto libra.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 5, 2014 in News

 

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: