RSS

Iriqi, moda më e re si kafshë shtëpiake

05 Jun

Nursing station for hedgehogsNë Shtetet e Bashkuara të Amerikës sa vjen e përhapet mania e mbajtjes së iriqit si kafshë shtëpiake. Fakti që janë “të heshtur” dhe nuk kërkojnë shumë përkujdesje i bën ata ndër më të preferuarit për amerikanët.

Në të vërtetë ata janë shumë të qetë dhe duket se kanë fituar zemrat e amerikanëve, ndryshe nga macet dhe qentë që kërkojnë më tepër vëmendje e përkujdesje.

Gjithashtu, është një kafshë që nuk mban erë që të krijojë një situatë të pakëndshme në shtëpi, nuk krijon probleme për personat alergjikë dhe është shumë i vetmuar.

Me pak fjalë është miku ideal për atë që ka një jetë të zënë me punë dhe angazhime të tjera jashtë banesës. Megjithatë, në 6 shtete të SHBA-së është e ndaluar të mbash një iriq në shtëpi.(tch,tupani)

 
Leave a comment

Posted by on June 5, 2014 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: