RSS

OKB: 120 mln vajza të abuzuara seksualisht

05 Sep

unicefRreth 120 milionë vajaza në gjithë botën – pak më shumë se një në dhjetë – janë përdhunuar ose sulmuar seksualisht deri në moshën 20-vjeçare, kanë bërë të ditur Kombet e Bashkuara.

Agjencia për Fëmijë UNICEF ka thënë se 95,000 fëmijë dhe adoleshentë, shumica e tyre në Amerikën Latine dhe Karaibe, janë vrarë vetëm në vitin 2012.

UNICEF-i thekson se fëmijët në gjithë botën janë të ekspozuar në mënyrë rutinore ndaj dhunës.

Dokumenti bazohet në të dhënat nga 190 vende.

Ai po ashtu vë në pah se dhuna ndaj fëmijëve në disa vende pranohet nga shoqëria ose falet në mënyrë të heshtur dhe se shumë shpesh viktimat frikësohen për të raportuar abuzimin.(rel,tupani)

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on September 5, 2014 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: