RSS

OKB: Shënohet Dita ndërkombëtare e bamirësisë

05 Sep

nena-tereze-428565 shtatori eshte dita nderkombetare e bamiresise dhe OKB po e shenon kete dite duke e trajtuar bamiresine si nje ndermarrje shume e rendesishme qe ndihmon aktivitetin humanitar dhe bemires te organizates boterore per te arritur qellimet e Zhvillimit te Mileniumit deri ne 2015.
Bamiresia luan rol te rendesishem ne promovimin e vlerave dhe avansimin e punes se KB, realizimin e progresit dhe permbushjen e qellimeve te Zhvillimit te Mileniumit deklaroj SP i KB Ban Ki Mun ne vjetorin e ndarjes nga jeta e te humanistes shqiptare Nena Tereze, qe shenon edhe diten nderkombetare te Bamiresise duke porositur popujt nga gjithe bota qe most e kursehen por te dhurojn kohe dhe para, te behen vullnetar dhe te sillen me miresi dhe bamiresi ndaj te tjereve qe jane ne nevoje. Bamiresia eshte ndermarrje dhe veprim hyjnor qe ndihmon permiresimin e kushteve jetesore per njerezimin, porosity shefi i KB.
Asambleja Gjenerale e KB , ne nderim te jetes dhe vepres se Nenes Tereze, shpalli 5 shtatorin Dite Nderkombetare te Bemiresise dhe sot ne seline e KB shenohet kjo dite,organizohen panele qe trajtojne nevojen dhe efektin e bamiresise ne zvoglimin e varferise dhe permiresimin e kushteve te jeteses globale.(21/tupani)

 
Leave a comment

Posted by on September 5, 2014 in News

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: