RSS

Thenie për Paqe

19 Sep

“Paqja fillon me një buzëqeshje ..”
– Nënë Tereza

“Errësira nuk mund ta dëbojnë errësirën: vetëm drita mund ta bëjë këtë. Urrejtja nuk mund të deboj   urrejtjen:. Vetëm dashuria mund ta bëjë këtë ”
– Martin Luther King J

“Ju mund të thoni se unë jam një ëndërrimtar, por unë nuk jam i vetmi. Unë shpresoj se një ditë ju do të bashkoheni me ne. Dhe bota do të jetojë si një. ”
– John Lennon

“Paqja nuk mund të mbahet me forcë; kjo mund të arrihet vetëm nga të kuptuarit. ”
– Albert Einstein
Kur fuqia e dashurisë kapërcen dashurinë e pushtetit bota do të njeh  paqe.
-Jimi Hendrix
Paqja nuk është mungesa e konfliktit, është aftësia për të trajtuar konfliktet me mjete paqësore.
Ronald Reagan
Më mirë se një mijë fjalë boshe, është një fjalë që sjell paqe.
Buda
Nëse ne nuk kemi paqe, kjo është sepse ne kemi harruar që i përkasim njëri-tjetrin.
Nënë Tereza
Nëse ju doni të bëni paqe me armikun tuaj, ju duhet të punoni  me armikun tuaj. Pastaj ai bëhet partneri juaj.
-Nelson Mandela
Ne kurrë nuk mund të marrin paqe në botën e jashtme derisa nuk kemi  paqe me veten.
Dalai Lama
Ata që janë në luftë me të tjerët nuk janë në paqe me veten e tyre.
William Hazlitt
Kjo nuk është e mjaftueshme për të folur për paqe. Një duhet të besojmë në të. Dhe kjo nuk është e mjaftueshme për të besuar në të. Një duhet të punojnë në atë.
Eleanor Roosevelt
Unë preferoj paqen. Por në qoftë se problemet duhet të vijën, le të vijë në kohën time, në mënyrë që fëmijët e mi të jetojnë në paqe.
Thomas Paine
Njerëzimi duhet të kujtojmë se paqja nuk është dhuratë e zotit për krijesat e tij; paqja është dhuratë jone  për njëri-tjetrin.
Elie Wiesel
Le të ketë punë, bukë, ujë dhe kripë për të gjithë.
Nelson Mandela
Unë mendoj se është naive të lutemi për paqen botërore në qoftë se ne nuk jemi duke shkuar për të ndryshuar formën në të cilën jetojmë.
Godfrey Reggio
Kërkimi i paqes fillon në shtëpi, në shkollë dhe në vendin e punës.
Silvia Cartwright
Shmangni popullaritetin në qoftë se ju do të keni paqe.
Abraham Lincoln
Një burrë i vërtetë e do gruan e tij, dhe vë familjen e tij si gjëja më e rëndësishme në jetë. Asgjë nuk ka sjellë më shumë paqe dhe përmbajtje në jetë sesa thjesht të qenit një burri i mirë dhe baba.
Frank Abagnale
Suksesi nuk matet me para apo pushtet apo nivel social. Suksesi matet me disiplinën tuaj dhe paqen e brendshme.
Mike Ditka
Njerëz të guximshëm falin ,veten  për hir të paqes.
Nelson Mandela
Ëndrra ime është që të jetojmë një jetë të mirë dhe të jemë ne dashuri , të afërt me zotin dhe të jemi një qenie e mirë njerëzore dhe të të sjellim  paqe për njerëzit.
Ziggy Marley
“Fitoret e vërteta dhe të qëndrueshme janë ato të paqes, dhe jo të luftës.” Ralph Waldo Emerson
Te falesh nuk do te thote ta besh per ate por per vete
-Anonim
Biri im, në se zemra jote është e urtë, edhe zemra ime do të ngazëllojë;
F-23:15
Dhe na i fal mëkatet tona, sepse edhe ne i falim fajtorët tanë; dhe mos lejo të biem në tundim, por na shpëto nga i ligu”.
Luka 11-4

Zoti do të luftojë për ju, dhe ju do të rrini të qetë.
-Eksodi 14: 14

O Zot, nëse unë i kam lënduar të tjerët, më jep forcën për të kërkuar falje ,Nëse njerëzit me kane lënduar mua, më jep forcën për ti falur.
-Anonim

Ai që ka frikë të qajë, duhet të mësojë të jetë i sjellshëm me ata që qajnë.
-Ebu Bekri
Vepra më e mirë e një njeriu të madh është të falim dhe të harrojmë.
I.Ali

183949268

 
6 Comments

Posted by on September 19, 2014 in News

 

6 responses to “Thenie për Paqe

 1. Camasi barbati din material

  October 4, 2014 at 11:12 am

  What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable
  familiarity regarding unpredicted emotions.

   
 2. lulepuls@hotmail.it

  February 10, 2015 at 1:55 pm

  it liked

   
 3. lulepuls@hotmail.it

  February 10, 2015 at 1:56 pm

  ku i keni gjeur keta kaq keqija ,thjesht iluzioni juaj

   
 4. eli

  February 2, 2016 at 4:05 pm

  shum te bukura disa

   
 5. rea

  February 15, 2017 at 3:06 pm

  larg dunes vetem paqe

   
 6. REA MAHMUTI

  February 15, 2017 at 3:25 pm

  ME PARE PAQA DUHET GJETUR TEK VETJA JONE DHE ME PAS TA PERCIELLIM NE BOTEN E JASHTME …MJAFTON VETEM NJE FJALE DHE NJE BUZEQESHJE….
  TOLERO DHE FAL E VETMJA GJE PER TE MBIJETUAR….

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: