RSS

Thenie per Durimin

13 Jan

Durimi është i hidhur, por fryti i saj është i ëmbël.
– Jean-Jacques Rousseau
Ki durim. Të gjitha gjërat janë të vështira para se të bëhen  te lehtë.
– Saadi
Durimi nuk është thjesht aftësia për të pritur – kjo është se si ne sillemi, ndërsa ne jemi duke pritur.
-Joyce Meyer
Vepra të mëdha nuk janë kryer nga forca, por nga këmbëngulje.
-Samuel Johnson
Të jetë i durueshëm dhe të kuptuarit. Jeta është shumë e shkurtër për të qenë hakmarrës apo me qëllim të keq.
-Phillips Brooks
Durimi dhe këmbëngulja kanë një efekt magjik para të cilave vështirësitë dhe pengesat zhduken zhduket.
-John Quincy Adams
Ki durim me të gjitha gjërat, por, para së gjithash me veten.
– Saint Francis de Sales
Një njeri i cili është një mjeshtër i durimit është mjeshtër i çdo gjë tjetër.
-George Savile
Durimi është ilaç më të mirë për çdo telashe.
-Plautus
Testi i sjelljeve të mira është që të jetë i durueshëm me ato të këqija.
-Solomon Ibn Gabirol
Me dashuri dhe durim, asgjë nuk është e pamundur.
-Daisaku Ikeda
Ai që mund të kete  durim mund të ketë atë që ai e do.
-Benjamin Franklin
Dy luftëtarët më të fuqishëm janë durimi dhe koha.
-Leo Tolstoy
Njeriu i urtë është superior ndaj çdo fyerje që mund të vihet mbi të, dhe përgjigja më e mirë për sjelljen e pahijshme është durimi dhe moderim.
-Moliere
Unë kam vetëm tre gjëra për të mësuar: thjeshtësi, durim, dhembshuri. Këto tre janë thesaret e tua më të mëdha.
-Lao Tzu
Durimi është shok i urtësisë.
-Shën Agustini
Falë Zotit prindërit e mi kishin  një bollëk të durimit.
-Lexa Doig
Ju mund të mësoni  shumë gjëra nga fëmijët. Sa durim keni, për shembull.
-Franklin P. Jones
Gjëja më e mirë qe  Jay-Z më mesoi   mua ishte durimi.
-Rita Ora
“Një minutë  durimit, dhjetë vjet të paqe.”
~ Proverb
“Durimi e bën një grua të bukur në moshën e mesme.”
~ Elliot Paul
Sa të varfër janë ata që nuk kanë durim!
~ William Shakespeare
Një moment i durimit mund të shmangur fatkeqësi të madhe. Një moment i padurimit mund të rrënojat e një jetë të tërë. ”
~ Proverb kineze
Durimi është çelësi për parajsë.”
~ Proverb turke
“E gjithë urtësia njerëzore përmblidhet në dy fjalë – të presim dhe shpresë.”
~ Alexandre Dumas Père
Sekreti i durimit është duke bërë diçka tjetër në ndërkohë
– Anonim
Qëndrimi është shumë  rëndësishme. Sepse, sjellja jote rrezaton se si ju mendoni.
-Lou Ferrigno

Pasha kohën!
Nuk ka dyshim njeriu është në një humbje të sigurt.
Me përjashtim të atyre që besuan, që bënë vepra të mira, që porositën njëri-tjetrin t’i përmbahen të vërtetës dhe që këshilluan njëri-tjetrin të jenë të durueshëm.
Kur’an 103: 1-3

patience

 
Leave a comment

Posted by on January 13, 2016 in News

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: