RSS

Deklarata Universale e të Drejtave të Njeriut

10 Dec

Dita e të Drejtave të Njeriut 10 dhjetor.
Deklarata Universale e të Drejtave të Njeriut (UDHR) është një dokument moment historik në historinë e të drejtave të njeriut. Hartuar nga përfaqësuesit me prejardhje të ndryshme ligjore dhe kulturore nga të gjitha rajonet e botës, Deklarata u shpall nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në Paris më 10 dhjetor 1948

Këtë vit, Dita e të Drejtave të Njeriut u bën thirrje të gjithë të ngrihen për të drejtat
Ne duhet të riafirmojmë njerëzimin tonë të përbashkët. Kudo që jemi, ne mund të bëjë një ndryshim të vërtetë. Në rrugë, në shkollë, në punë, në transportin publik; në dhomën e fshehtë, në mediat sociale.
Koha për këtë është tani. dhe fillon me secilin prej nesh.
ASAMBLEJA E PERGJITHSHME shpall Këtë DEKLARATE TE PERGJITHSHME E TË DREJTAVE TË NJERIUT si ideal të përgjithshëm të arrijnë të gjithë popujt dhe të gjitha kombet, në mënyrë që çdo njeri dhe çdo organizëm shoqëror, duke pasur gjithmonë këtë Deklaratë në mendje, të përpiqet që me anë të mësimit dhe arsimi për të nxitur respektimin e këtyre të drejtave dhe lirive
LEXO:http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Documents/UDHR_Translations/aln.pdfhuman-rights-banner

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 10, 2016 in News

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: