RSS

Thënie për bamirësinë

04 Dec

Unë mendoj se dhembshuria është gjëja më e çmuar që ekziston. Është diçka që vetëm ne qeniet njerëzore mund të zhvillohet. Nëse ne kemi një zemër të mirë, një zemër të ngrohtë, ndjenja të ngrohta, ne te gjithe do të jemi të lumtur dhe të kënaqur

Një jetë me kuptim te plote nuk është duke qene i pasur, duke qenë i njohur , duke qenë shumë të arsimuar ose i përsosur. Bëhet fjalë për të qenë i vërtetë, i drejte duke qene i përulur, duke qenë në gjendje për të ndarë kohen me te tjeret dhe të prekin jetën e të tjerëve. Vetëm atëherë ne mund të kemi një jetë të plotë, te lumtur dhe të kënaqur.

Kush mbyll veshin ndaj britmës së të varfërit, do të bërtasë edhe ai, por nuk do të ketë përgjigje.
Fjalët e urta 21;13

Fuqia e dhembshurisë është më e fortë se sa ju mendoni, sepse ka të bëjë me imagjinimin e vuajtjeve të të tjerëve në një nivel më të thellë; Rrjedhimisht ka më shumë gjasa të motivojë veprimin.

Nëse ju bëni një punë të mirë për të tjerët, me atë dozë gëzimi, ju mund të shëroni edhe veten në të njëjtën kohë
-Anonim
Dhemshuria eshte nje shenje e nje krijese te persosur
-Anonim
Burim i vërtetë i pasurisë dhe kapitalit në këtë epokë të re nuk jane gjërat materiale … është njeriu, shpirti njerëzor,
-Anonim

Te jeshe i lumter per lumturin e njerezve te tjere rrit lumturin e juaj

“Nëse ndizet një qiri për dikë tjetër ai gjithashtu do të shndrit rrugën tuaj.” ~ Buda

Qëllimi i jetës njerëzore është të shërbejë dhe të tregojë dhembshuri dhe vullnetin për të ndihmuar të tjerët. – Albert Schweitzer

Ne kemi ardhur me asgjë, ne do të shkojmë me asgjë, por një gjë e madhe që ne mund të arrijmë në jetën tonë të bukur është … Një kujtim i vogël në mendjen e dikujt dhe një vend i vogël në zemrën e dikujt.

Unë besoj se Zoti ka dërguar secilin prej nesh në tokë për një qëllim. Dhe se qëllimi është të ndihmojë dhe të duam njëri-tjetrin.

Kur kam takuar njerëz nga kultura të tjera unë e di se edhe ata duan lumturi dhe nuk duan vuajtje, kjo me lejon mua për të parë ata si vëllezër dhe motra.

”Një mjek i mençur ka thënë: “Ilaçi më i mirë për njerëzit është dashuria.” Dikush pyeti: “Në qoftë se kjo nuk funksionon?” Ai buzëqeshi dhe u përgjigj: “rriteni dozën.”

Ai që ka mëshirë për të varfërin i jep hua Zotit, i cili do t’ia kthejë ato që i ka dhënë.
Fjalët e urta 19 ;17

“Kur isha i ri, dëshiroja ta ndryshoja botën, e kuptova se ishte e vështirë të ndryshohej bota, kështu që u përpoqa të ndryshoja kombin tim. Kur gjeta se nuk mund ta ndryshoja kombin, fillova të përqendrohesha në qytet, nuk mund ta ndryshoja qytetin dhe si një njeri i moshuar, unë u përpoqa të ndryshoja familjen time Tani, si një plak, e kuptoj se e vetmja gjë që mund të ndryshoj është vetë, dhe papritmas e kuptoj që, unë mund të kisha bërë një ndikim në familjen time, familja ime dhe unë mund të kishim ndikim në qytetin tonë, ndikimi i tyre mund të kishte ndryshuar kombin dhe unë me të vërtetë mund të kisha ndryshuar botën “. ~ Autori i panjohur

Njerëzit e mençur e dinë këtë të vërtetë: e vetmja mënyrë për të ndihmuar veten është të ndihmoni të tjerët”. ~ Elbert Hubbard
18581673_1514722841902711_7227017496790750131_n “Kur hap zemrën për të dhënë, engjëjt fluturojnë në derën tuaj.”

-Anonim

 “Duhet të jemi të varfër për të njohur luksin e dhënies!”

– George Eliot

 “Nëse doni lumturi për një orë, të marrë një sy gjumë.

Nëse doni lumturi për një ditë, shkoni në peshkim.
Nëse doni lumturi për një vit, trashëgoni një pasuri.
Nëse doni lumturi për një jetë, ndihmoni dikë ”
– Chinese Proverb

 Ju mund të keni dëgjuar për Black Friday dhe Cyber ​​Monday. Por ka një ditë tjetër që eshte me e rendisishme ”Giving Tuesday”

“Ai që donte të siguronte të mirën e të tjerëve,Ka siguruar tashmë vetën. ”

Konfuci

 Bamirësia e vërtetë është dëshira për të qenë të dobishme për të tjerët pa menduar për shpërblimin.

Emanuel Swedenborg

 Testi i përparimit tonë është nëse sigurojmë mjaftueshëm për ata që kanë shumë pak.

Franklin D. Roosevelt

 A është i vetëdijshëm bota e pasur se si jetojnë katër miliardë? Nëse do të ishim të vetëdijshëm, do të donim të ndihmonim.

Bill Gates

 Më mirë do të thosha, Ai jetonte në mënyrë të dobishme, ‘se,’ Ai vdiq i pasur ‘.

Benjamin Franklin

 Pasuria nuk është për të ushqyer egot tona, por për të ushqyer të uriturit dhe për të ndihmuar njerëzit të ndihmojnë vetveten.

-Andrew Carnegie

 Ajo që bëjmë për vete vdes me ne. Ajo që bëjmë për të tjerët mbetet dhe është e pavdekshme.

-Albert Pike

 Pasuria e vërtetë e një njeriu është e mira që ai bën në këtë botë.

-Profeti Muhamed

 
Leave a comment

Posted by on December 4, 2017 in News

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: